צעדים לטיפוח צוות עובדים

יותר ויותר חברות זונחות את המשרד המסורתי, עם הקוביות, המחיצות והחדרים הסגורים, ומיישמות שיטות עבודה של open-spaces, המאפשרים להעלות רעיונות ולקיים שיחה חופשית – בעבודת צוות.


חברת Google היא אולי אחת הדוגמאות הבולטות והיא אף הגדילה לעשות, וב-20 השנים האחרונות בחנה אילו תכונות נדרשות בעובד על מנת שהוא יעבוד היטב בצוות, וכיצד, בעצם, אפשר להוביל את הצוות להיות יעיל, יצירתי ופרודוקטיבי.

למה זה בעצם כל כך חשוב?

עבודת צוות יוצרת מחויבות ואחריות, כל החברות הללו רוצות עובדים מחויבים, המשקיעים את מיטב הזמן והמרץ, נשארים לאורך זמן וחוסכים בעלויות גיוס והכשרת עובדים נוספים. עובדים כאלה, הם שדוחפים את הארגון לדהירה קדימה, ללא בלת"מים ובלי עצירות מיותרות. 

עכשיו אתם בוודאי שואלים את עצמכם –איך בונים צוותי עבודה חזקים, העובדים בשיתוף פעולה וכל אחד מהם מרגיש מחויב, שייך ויצרני בתוך הצוות?  (אם כבר יש לכם צוות ואתם רוצים להעריך את עבודתו, עברו למאמר: 5 שאלות להערכת עבודת צוות)

 

5 צעדים לבניית צוות מנצח

1. להגדיר מטרות העל

אם נסתכל על בניית הצוות כפרויקט, הרי שהגדרת המטרות היא הדבר הראשון שעלינו לעשות, עוד לפני שאנחנו מחליטים מי ירכיב את הצוות בפועל. כלומר, עלינו לחדד ולהגדיר את מטרת העבודה, או מטרת העל, שבגינה ועבורה אנחנו מרכיבים את הצוות מלכתחילה – ורק אז, בהתאם להגדרה זו, להתחיל בבניית הצוות.

2. לייצר מבנה ברור

לאחר שהגדרנו את מטרת העל, עלינו להחליט בהתאם מהו מבנה הצוות. בשלב זה, נגדיר לו סמכויות ותפקידים באופן ברור ככל הניתן, כך שכל אחד מחברי הצוות ידע מה עליו לעשות ואיזה חלק בפאזל הוא ממלא.


כמו כן, נייצר מערכת אפקטיבית ומסודרת לתקשורת ופתרון קונפליקטים, על ידי מיסוד מנגנוני התקשורת בצוות, בהם מנגנוני למידה, משובים, בקרת ביצועים וישיבות קבועות לשיתוף רעיונות וידע.

3. להציב מטרות ביניים

בעוד שמטרת העל היא המגדלור של הצוות, מטרות הביניים, או היעדים, הן אבני הדרך שלו. הן אלו שצריכות לעמוד לנגד עיניהם של חברי הצוות בביצוע המשימות השוטפות ולכן, עלינו לוודא שכל אחד מהם מבין את המשימות הנגזרות ממטרות הביניים ואת תרומתו להשגתן.

4. לעודד שיתוף ועצמאות

אחד היתרונות הגדולים של העבודה בצוות הוא השיח המשותף, בו כל אחד מחברי הקבוצה תורם מהעולם האישי והמקצועי שלו. השיח הזה, הוא הקרקע הפורייה ביותר לרעיונות יצירתיים ופתרונות יעילים. לכן, כאשר אנחנו בונים צוות, עלינו לייצר פלטפורמה לשיתוף תמידי של ידע בין חברי הקבוצה, להנהיג שיחות ודיונים משותפים באופן קבוע, ולעודד ניהול עצמי.


השיתוף והעצמאות יאפשרו לצוות לתפקד היטב (הן כיחידים והן כקבוצה) גם בהיעדר מנהל או סמכות מלמעלה, וייצרו אווירה מעודדת יזמות, יצירתיות וחדשנות.

5. להנהיג תרבות של פתיחות 

תרבות השיתוף היא עמוד התווך של עבודת צוות מוצלחת, אך היא לא עומדת לבדה. בכדי שהתקשורת בין חברי הצוות תהיה אפקטיבית ומקדמת, עלינו להנהיג תרבות של פתיחות וכבוד. אנשי הצוות צריכים להרגיש בטוחים לשתף את הרעיונות שלהם, כמו גם להשמיע ולקבל ביקורת בונה באופן שוטף.


לשם כך, עלינו לוודא שאנחנו מייצרים סביבה תומכת ובטוחה, שמעודדת השמעת משוב בונה ומצמיח, אך אינה נותנת יד לשיפוטיות או הקטנה. לצד זאת, עלינו לזכור את החשיבות הגבוהה של הפרגון וההערכה החיובית לשמירה על היחסים הטובים בין חברי הצוות ולהשקיע בפיתוח מיומנויות התקשורת שלהם, הן ברמה האישית והן ברמה הצוותית. ההשקעה יכולה לבוא לידי ביטוי במגוון דרכים כגון: הרצאות, סדנאות גיבוש, פעילות גיבוש לעובדים, יום גיבוש לעובדים וכד'.

מגוון הסדנאות שלנו בסאנשיין גרופ פותחו במיוחד בכדי לענות על הצרכים האנושיים והבינאישיים של הצוותים שלכם. הסדנאות משלבות בין פעילויות חווייתיות ומהנות, לבין כלים משמעותיים לניהול תקשורת מקדמת בצוות, פתרון קונפליקטים בעבודה, פיתוח מערכות יחסים בונות ועוד. מוזמנים להתרשם כאן אצלנו באתר.

 

חזרה למאמרים והשראה

לקבלת הצעת מחיר לסדנת גיבוש / יום גיבוש לעובדים

סאנשיין גרופ - סדנאות גיבוש והעצמה | טל: 050-2867199 | מייל: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

לינקד אין  יו טוב  גוגל+  פייסבוק  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  050-2867199