העבודה היא חיינו
במציאות של ימינו, חלק ניכר מחיינו מושקע בעבודה, ימי עבודה בארץ מתחילים מוקדם מאוד ולעיתים קרובות מתארכים עד שעות הערב או הלילה.
העבודה בא לידי ביטוי בצורה של ישיבות ארוכות לאחר יום העבודה או עמידה ב"דד ליינים" הדורשים מהעובד לתת שעות נוספות, חלקנו אף ממשיכים עם העבודה הביתה, טלפונים, מיילים, הכנות ליום המחרת.
על פי החוק מגיעים לכל עובד חופשות וחגים, אך אלו לא תמיד מנוצלים ונפדים. בישראל ובמקומות נוספים בעולם המקדשים את ערך העבודה, יום עבודה ארוך, חמישה ימים בשבוע זה "מצב נורמאלי" יוקר המחייה מוסיף את הצורך בלשמר את המצב כפי שהוא. ופועל יוצא של הדבר הוא שאנשים "מבלים" זמן רב במקום עבודתם.
רוב העבודות יוצרות שחיקה, ובמיוחד במקרים בהם העבודה היא פיזית, או מצריכה מאמץ נפשי יום יומי או מלווה בלחצים ודאגות. אנשים רבים מרגישים צורך בפורקן המתח והלחץ בו הם שרויים, קיים בהם הצורך להתאוורר, לצאת מהמשרד, לשנות אווירה ולמלא מצברים, אך הדבר לא תמיד מתאפשר.
עייפות מתח ותסכול מצטברים אשר לא מאפשרים להם להתפרק עלולים ליצור עובדים מתוסכלים ושחוקים.
כולם מפסידים
עובדים עייפים ולאים קשה לפספס, הם אמנם מגיעים לעבודה אך חסרי התלהבות ונטולי שמחת חיים. מחתימים כרטיס ומחכים שהיום יסתיים. להבדיל מהם, קיימים עדיין עובדים שחשים מתוגמלים בסביבת עבודתם, מוערכים וחשובים, בהם מתקיים עדיין הצורך לתרום לעשות ולהשקיע.
נשאלת השאלה איך משמרים את העובדים ה"טובים" אלו ששמחים להגיע למקום עבודתם ואיך עוזרים לעובדים "העייפים" להתעורר, לשנות גישה ולהוציא מהם את המיטב.
חשיבות הגיבוש בקרב עובדים
כיום ישנה מודעות רבה להעצמת העובד, מקומות רבים מנסים ליצור תנאים אופטימאליים לעובדים בצורה של הוצאתם להשתלמויות, נתינת אפשרות ללימודים, בונוסים, נסיעות לחו"ל, ימי כייף, יום גיבוש לעובדים וכד'
רעיון הגיבוש מגיע מהצורך האנושי של כולנו לחוש שייכים, למקום או לקבוצת אנשים, זהו צורך עמוק ובסיסי של כל אדם וברגע שצורך זה מקבל מענה אותו עובד מרגיש תחושת לויאליות גדולה יותר למקום עבודתו.
לימי הכייף והגיבוש תפקיד נוסף, הם עוזרים לעובד לפרוק מתחים, לחצים וחרדות בצורה של פעילויות, לרב פיזיות המשלבות הנאה ומשחק ולא קשורות ישירות לעבודה.
סדנאות העצמה וגיבוש לעובדים
סדנאות גיבוש מאפשרות לעובד, שבדרך כלל מתפקד כבורג קטן במערכת, לשים את עצמו לרגע במרכז, להביא עצמו קדימה, לבחון דברים מזווית אחרת, לשתף בחוויות שעוברות עליו, בקשיים ובהצלחות, להקשיב ולשמוע לאנשים אחרים מהצוות משתפים בשלהם, לפגוש תוך כדי משימה חווייתי עמיתים לעבודה שבמצב רגיל לא נתקל בהם בדרך כלל ו"לגלות" אנשים חדשים, לצחוק, ליהנות ולקבל כלים מעשיים להמשך הדרך.
חשיבות הגיבוש בקרב זוגות
ההומור בין שני בני הזוג משפר את התקשורת הזוגית, מקרב ומתחזק את הזוגיות לאורך זמן. בסדנת גיבוש לזוגות כמו סדנת צחוק זוגית שני בני הזוג מצחיקים אחד את השני ברצף של תרגילים, חלקם עם מוזיקה, ומייצרים ביחד צחוק משותף ומתגלגל עד שהם כבר לא יכולים לצחוק כעבור כשעה. האינטראקציה הייחודית ביחד בסדנה שונה מכל החויות הזוגיות המוכרות לזוג מהיום יום והיא מעוררת ומציתה מחדש את העניין של האחד בשני.